IJsselstek biedt (semi) zelfstandige wooneenheden en combineert deze met verschillende vormen van begeleiding en training. Wat heb jij nodig voor een stap vooruit? Naast ambulante zorg biedt IJsselstek de volgende woonvormen:

  • Verblijf groep: Als je vanwege (complexe) problemen met jezelf en/of je gezin, tijdelijk niet thuis kan wonen, is er de woongroep voor behandeling en begeleiding voor jongeren vanaf 15 jaar. In de woongroep woon je samen met andere jongeren, ondersteund door jeugdzorgwerkers.
    In de woongroep is aandacht voor je individuele ontwikkeling en je gezondheid. Je leert hier vaardigheden op gebieden als zelfverzorging, het leven van alledag, omgaan met anderen, school en/of werk en vrije tijd.

  • Gezinshuis: Je woont in een gewoon huis, met gezinshuisouders en andere (gezinshuis)kinderen. Je hebt een eigen slaapkamer met eigen spullen en draait mee in het dagelijkse gezinsleven. De gezinshuisouders zorgen voor je en zijn er voor de nodige stabiliteit, veiligheid en structuur in huis.

  • Kamertraining: Je bent jonger dan 18 en woont samen met andere jongeren in een woning. Je hebt een eigen kamer en deelt een keuken en badkamer met (meestal) 2 andere jongeren. Je werkt samen met je begeleider aan doelen zodat je leert om zelfstandig te gaan leven. Naast de individuele begeleiding, is er dagelijks een woondienst waar je terecht kunt voor praktische ondersteuning. Het verschil met beschut wonen WMO is dat de intensiteit van de begeleiding (vaak) hoger ligt en de gedragswetenschapper intensiever is betrokken. Je kunt 24 uur per dag een beroep doen op zorg.

  • Beschut wonen WMO: Je bent 18 jaar of ouder en woont samen met andere jongeren in een woning. Je hebt een eigen kamer en deelt een keuken en badkamer met (meestal) 2 andere jongeren. Je werkt samen met je begeleider aan doelen zodat je leert om zelfstandig te gaan leven. Naast de individuele begeleiding, is er dagelijks een woondienst waar je terecht kunt voor praktische ondersteuning. Je kunt 24 uur per dag een beroep doen op zorg.

  • Beschermd thuis WMO: Je bent 18 jaar of ouder en je hebt zelf een woning. Je werkt samen met je begeleider aan doelen zodat je leert om zelfstandig te gaan leven. Je spreekt zelf met je begeleider af wanneer je begeleiding krijgt.