Kamertraining is een specifieke vorm van verblijf waarbij de jongere samen met andere jongeren in een gebouw woont, maar elk voornamelijk in zijn eigen kamer/studio verblijft. Er is 24/24 begeleiding aanwezig. Kamertraining kan een tussenstap zijn op weg naar zelfstandig wonen, maar er kan ook terug naar huis toe gewerkt worden.

Hoe werkt het?

Kamertrainingen omvatten een vaste structuur van dagelijkse activiteiten zoals opstaan, eten, naar school gaan, koken, taken (bijvoorbeeld menu opstellen, winkelen, wassen, schoonmaken), ontspanning, slapen gaan. Bij IJsselstek begeleiden we jongeren in het ontwikkelen van vaardigheden die belangrijk zijn in functie van het latere zelfstandige wonen (denk aan koken, strijken, wassen en geld beheren.)

Fases

De kamertraining biedt een programma aan dat afgestemd is op de leeftijd van de jongeren en de evoluties die ze doormaken op vlak van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en autonomie. Dit betekent dat we werken met fasen: kamertraining, studio-begeleiding en in een laatste fase mogelijkheid tot overgang naar de module CBAW.